Последвайте Гласове в Ако ме питате дали ме е страх от

...
Последвайте Гласове в Ако ме питате дали ме е страх от
Коментари Харесай

Борисов в Шумен: Не ме е страх от Кирил и Асен, страх ме е за АЕЦ Запорожие

Последвайте ”Гласове " в 
" Ако ме питате дали ме е боязън от Кирил и Асен, не ме е боязън. Но същински ме е боязън по какъв начин наивно и моите сътрудници от Европа, а изключително от прилежащите страни, се отнасят към нуклеарната централа Запорожие. Днес президентът свикал някакъв съвет с министрите му. А ние би трябвало подобен звук да вдигнем за тази централа - в Европа, в МААЕ, в Организация на обединените нации... " Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Шумен на предизборно заседание.

Борисов уточни, че при една възможна повреда в АЕЦ " Запорожие " " всичко завършва ". " Който може да избяга в Канада, може, които останем тука, отново ще бъдем първи в Европа по онкозаболявания. Това би трябвало да се спре! Те си играят с нашия живот и здраве и като на съветска рулетка падат снаряди и ракети към нуклеарна бомба. Каква по-голяма заплаха има за Европа и за нас?! ", предизвести Борисов.
Тази централа би трябвало незабавно да я слагат под особена защита, посочи водачът на ГЕРБ.
Той показа опасенията си, като посочи, че на фона на тази голяма заплаха всичко друго бледнее. За какъв туризъм, за каква непорочност на водата ще приказваме, когато с един удар всичко отива, попита риторично той.

" Хиляди години е разпадът на това нещо. И те си играят! От това ме е боязън, тъй като стоиш и не можеш да направиш нищо ", съобщи още Бойко Борисов.
" Не може Путин да си играе с живота и здравето на хората на територията на Украйна и да ни заплашва и нас! ", добави той и разгласи, че в символ на митинг кметовете на ГЕРБ са изключили осветлението на паметниците на Съветската войска в символ на митинг.
" Умолявам и президента Радев, и кабинета, да положат всички старания за нашата сигурност. Ние произвеждаме ток, само че в случай че гръмне реакторът в " Запорожие ", нищо няма да произвеждаме. Ами Корнелия Нинова, която декларира, че би трябвало да се отдръпнем от поддръжката за Украйна и от „ продължаващото подклаждане на спора с нови сили и въоръжение “?! Г-жа Нинова доскоро сподели, че Българска социалистическа партия няма да допусне боен спор. Нейната партия част от Европа ли е? Нейната позиция е изрично да се отдръпнем от Украйна. 5 милиарда лева изнесоха от вашия джоб. Обявените съдружни сътрудници Българска социалистическа партия и Демократична България имат нови взаимоотношения. Едновременно с това, което споделя Нинова, Христо Иванов упорства президентът Радев да събере управленията на политическите сили от 47-то Народно заседание... ", сподели още Борисов.
" Консултативните срещи при президента и назначените от него министри нямат необятна легитимност. Само че в този момент „ Да, България “ желаят Радев да опере пешкира. Христо, кой назначаваше в ДАНС, НСО, Министерство на вътрешните работи? Шефът на Военното разузнаване - назначен от Петков, Нинова, Слави и компания. Шефът и основен секретар на Вътрешна сигурност, назначен от Кирил Петков, Христо Иванов и съдружните сътрудници. Ако на тези места бяха нашите назначения, които Политическа партия изчегъртаха, те щяха да имат позицията на ГЕРБ, каквото и да им коства това ", сподели още водачът на ГЕРБ.
" За първи път в тези комплицирани времена мога да ви кажа, че в случай че Господ е милосърден - нашият Исус, вашият Аллах, то е тъй като ние доказахме етническата приемливост ", означи водачът на ГЕРБ.
" Ние и нашите кметове през вчерашния ден загасихме осветлението на паметниците на Съветската войска. Така че, Христо, институциите, които дават отговор в този момент са ваши! Не прехвърляй отговорност. Взеха парите за " Хемус ", в този момент щяхме да сме стигнали Търново, щяхме да вършим възела сред Търново и Полски Тръмбеж. Похарчиха 1,200 милиарда лева „ Промяната “, които се опитваха да ме унижат с повтарянето „ Борисов хвърляше пари през джипката “, само че тогава всички кметове и общини, без значение от партията, получиха средства от държавното управление на ГЕРБ. А тях две години тях ги няма. Нито един инфраструктурен план. Ние сме строили по легален метод. Само Рашков говореше за чували с пари, две години чакаме да ни ги покажат. И да покаже тези, на които " съм изял костите ", но те се оказаха живи и здрави. А за " подслушването "... сякаш хиляди, а няма нито един ден. Пак нищо не се потвърди. Всичко беше против нас ", показа още водачът на ГЕРБ.
Лидерът на ГЕРБ прочете точните данни за настоящото положение на реакторите на АЕЦ " Запорожие " и още веднъж означи риска от щета при офанзивите против централата.
Той разяснява и мигрантския напън към страната ни: " Аз правех две неща - с единия крайник в Брюксел - при Шарл Мишел, Жан-Клод Юнкер, Урсула фон дер Лайен..., с другия крайник в Истанбул - при Тайпи... Заведох ги всички на границата. И по този начин страната ни беше с нулева миграция ".
" С Тайпи работехме по този начин - когато той имаше проблеми, аз бях при него. Той няма да го не помни в никакъв случай. Знае, че сме другари, че българските мюсюлмани са мост на другарство сред България и Турция. И по тази причина ние строим и джамии, и църкви. И по тази причина като пристигам във вашия край, и ходжите идват да ме поздравят. Ние сме братя и би трябвало да живеем дружно в мир ", съобщи Борисов.

Бях си приготвил бележки, само че няма да ви приказвам за цените на тока, на газа, на горивата, само че тях вие си ги знаете, разгласи Борисов.
" Шумен имаше шанса с кмета му, с нашата организация - съвсем всичко, което желаеха, да бъде направено. Започвам с пречиствателната станция за питейни води. Всяко едно нещо в Шумен и региона, в това число и Хитрино - освен страната даде 10 милиона. Тогава мюфтията ме назова собствен брат. И владиката оказа помощ. Бяхме съпричастни. И когато имаше риск да се взриви, отидох с Николов, шефа на пожарната, там. Това е разликата. Училища, старешки домове, улици - 25 огромни вложители. Като сложим и съседите ви от Търговище и " Шишеджам " желая да ги попитам - при тази цена на електрическата енергия, рискът е за най-малко 27 хиляди души да останат без работа. Дори и това не е най-страшното ", съобщи той.
" Аз съм набожен човек и знам, че единствено Господ е непогрешим. Нямам претенциите, че ГЕРБ и моите сътрудници сме правили най-правилното, безгрешно и тъкмо. Но при нас като пристигна владиката споделя: " Да внимаваме ". Затова би трябвало да бъдем деликатни, тъй като човек може да сгреши, без да желае. Човешко е да се сгреши. Но като си сбъркал, би трябвало да излезеш, да се извиниш, да се поправиш. Но такова знамение като тези.. Но създадат ли държавно управление, те ще изкарат няколко месеца. Те са ни вкарали в дълг, в дълг, който пораства всеки ден. И тези пари би трябвало да ги върнем ние. Откъде ще ги изкараме - страната с най-ниския налог? Но оттука насетне, в случай че има политици и политическа воля - и тука Радев днеска вярно сподели - оставете персоналните нападки. Но същото важи и за тях. Останат ли тези след 2-ри на власт, борчовете отиват на 50 милиарда ", съобщи Бойко Борисов.
" Много неща са поправими, тъй като имаме златна татковина. Произвеждаме всичко - и жито, и месо, и мляко, и сирене, и кашкавал, и олио. Пълни са полята със слънчоглед. Въглища в Маришкия басейн - колкото искаш. Произвеждаме ток. 45 лв. е токът на " Козлодуй ", който дава сега. Кой ни подвига цените, запитвам? Аз имам вяра на мъдростта на българите. Те, когато очевидно сме били в неточност, ни сложиха в съпротива. Но в този момент е друго. Желая ви да сте живи и здрави! Много пъти съм вадил страната от рецесията, в това число и от коронавирус рецесията. Ще се оправим и този път! ", приключи водачът на ГЕРБ.
Препълнената зала " Арена ", построена със средства, отделени от държавното управление " Борисов ", го посрещна с аплодисменти.
Кметът Любомир Христов откри събитието с прочувствени думи на признателност към Бойко Борисов и неговия екип за помощта, оказана на града и района.
" От две години един гвоздей не сме забили ", съобщи Христов във връзка с ръководството на " Промяната ", което спря парите за общините.
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС и някогашен министър на образованието и науката Красимир Вълчев показа един по един претендентите на обединението за народни представители.
Красимир Вълчев показа, че най-честият въпрос, който му задават симпатизантите на ГЕРБ, е дали ще има газ и отопление за учебните заведения, дали няма да пресечен работата си редица структуроопределящи предприятия поради енергийната рецесия.
" Не съм виждал толкоз ядосани ръководителите на работодателските организации, откакто три месеца ги баламосваха и върнаха, като не им дадоха обезщетенията за тока ", съобщи той.
Бившият министър на енергетиката и лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Търговище Теменужка Петкова приветства жителите на Шумен и съобщи: " На 2 октомври ние всички би трябвало да създадем своя избор - за бъдещето на България, за бъдещето на своите деца. От нас зависи дали по-късно България ще има един заслужен водач или ще ни съставляват хора, които гледат на България като на компания. Такива хора повече не трябва да бъдат допускани до ръководството на страната ".
Петкова съобщи, че е уверена - на 2 октомври България ще има първа политическа мощ и тя ще е ГЕРБ.
Тя приказва за рецесията в енергетиката, която съумяха да основат " дилетантите " от Политическа партия, които оставиха страната ни без природен газ, след което още веднъж започнаха да го продават, само че с 30% по-висока цена поради медиатори, близки до тях.

Източник: epicenter.bg
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР